Vilka verktyg vill NI använda?

Jag lutar mig mot ett flertal olika verktyg, teorier och ramverk.

Inner development goals

Inre omställning för den yttre

Har du hört talas om våra 17 Sustainable Development Goals? Eftersom vi inte verkar nå dem har man kikat på vilka förmågor som behövs för att nå dem. Detta blev ramverket Inner Development Goals. Jag hjälper er att jobba med alla fem dimensioner tillsammans på ett genomtänkt sätt. Vill ni, så kan vi också följa upp er utveckling i siffror.

Community of Practice

Lärande och utveckling via era grupper

Praktiknära grupper är ofta "där saker händer". Vi kan medvetet använda gruppern som bas för utveckling. Det kan t.ex. handla om ett kompisgäng, grannar i ett område eller en intresseförening. Ett ramverk för detta är "Communities of Practice".

The week

Se filmer, diskutera tillsammans, under en vecka

Frederic Laloux och Helene Gerin är två personer som samlade sina vänner online under pandemin för att se filmer och diskutera omställning. Detta blev sedan en speciell typ av "studiecirkel" med ett fast format som genomförs tillsammans under en vecka. Konceptet kallas därför för "The week".

Studiecirkel

Studiecirkel kring fyra framtidsscenarier

Ett forskningsprogram som genomfördes 2014-18 undersökte vad som kan hända om tillväxt inte ges som mål, utan hållbarhet står i fokus istället. I slutrapporten tog man fram fyra olika scenarier. Trots att det nu gått några år kan dessa fungera bra som samtalsunderlag.

Inspirationsföreläsning

En inspirerande föreläsning/samtal om "Tillsammansengagemang"

En början kan kanske vara att anlita mig som föreläsare? Låt oss i så fall utforska området tillsammans. Kanske kommer vi fram till hur just NI vandrar vidare?

Yoga och meditation

Yin-yoga, MediYoga eller vägledd meditation

Jag är en van yoga-instruktör med licens inom MediYoga/MOSI. Kanske behöver ni landa i er själva och känna efter inåt för att finna vägen framåt?

Psykologisk trygghet

I alla grupper är tryggheten avgörande för att kunna vara kreativa

Vi kan använda den psykologiska tryggheten som en grund i vårt gemensamma arbete, eller så fokuserar vi helt enkelt på detta område. I en psykologisk trygg grupp kommer ni att nå resultat. Det har t.ex. Amy Edmondson visat.

Kollaborativt lärande

Via diskussion och allas olika bidrag

Genom gemensamma mål, nyfiket undersökande och öppet delande där olikheter ses som en tillgång, skapar vi äkta kollaborativt lärande. En modell för detta är "Community of Inquiry". Den betonar vikten av såväl ämnesinnehåll, som struktur och social närvaro.

Lärande online

Använd kollaborativa verktyg för interaktion

Som IKT-pedagog är jag van vid att inspirera kring digitala verktyg. Dessutom utforskar jag ständigt hur vi kan använda dem för verkligt kollaborativt lärande. Jag skriver löpande om detta i min blogg.